Ex Pugilist söker paneldeltagare, men ingen vill vara med!

Teater Pugilist med frontmannen Martin Theorin är känd för sina provocerande texter och sin förmåga att sätta fingret på ömma punkter. Nu vill han tillsammans med Birgitta Stålnert sända upp en testballong och känna av debattklimatet i staden. Utgångspunkten är Crime Walk, en nytt manus som de skriver på.

– För att lyfta och nyansera debatten bjöd vi in några utvalda personer till en reading med diskussion om våldet legitimitet och gränser. Men vad händer? Jo, total tystnad. Inte ens ett artigt nej. Inte ens ett jävla nej tack, säger Martin. Varför hukar ni och gömmer er? Är ni så fega? Har alla drabbats av den epidemiska tystnadskulturen?

“Har det blivit tabu att prata om våld?”

Men eftersom duon trots allt tror på det demokratiska samtalet ger de inte upp. Det måstef innas plats för något annat än polarisering ner till idiotnivå menar de. Om våldet har blivit tabu och inte går att diskutera offentligt. Var hamnar vi då, frågar de sig.

– Vi anser att våldet i samhället borde stå högst upp på agendan hos varje politiker, tjänsteman, journalist, kulturarbetare och alla andra som är samhällsengagerade, säger Birgitta. Eller är våldet det nya tabubelagda området?

Vill du vara med och snacka är du välkommen till Esperantoscenen den 14 november kl. 15.00-17.00 FRI ENTRÉ Endast förbokning på telefon 031- 15 99 90 – hitta mer information på Facebook.